Neuro-Logic

Zelfverdediging: Human Weapon 

Human Weapon: zelfverdediging op basis van het SPEAR Systeem. Wij gebruiken de  naam Human Weapon voor alle zelfverdedigingstrainingen, waarbij het SPEAR systeem (van Tony Blauer) de basis vormt. Het SPEAR Systeem is gebaseerd op hoe het brein functioneert (vanuit ons DNA) en wordt onderbouwd door feiten en cijfers uit de realiteit. Vele jaren van onderzoek en (medische) studie is hieraan vooraf gegaan.

Het wapen wat jou beschermt, ben jezelf. Jij bent je eigen Human Weapon. Dit is een krachtige uitspraak die veel gebruikt wordt in het SPEAR systeem. Wat jij kan en gaat doen tijdens een escalatie wordt aangestuurd door het brein en hoe alles logischerwijs vanuit de natuur geregeld is. Neuro Logisch dus.

Training Human Weapon

Doelgroep

Personen die zichzelf willen of moeten verdedigen.

Werkveld

Elk werkveld en burgers.

Locatie

Incompany of locatie Bureau Bewuste Veiligheid in Naaldwijk.

Aantal Personen

Maximaal 12 (of in overleg).

Duur

minimaal 1 hele dag, afhankelijk van de hulpvraag.

Acteur

Bij deze training kan een co-trainer / acteur worden ingezet.

Kosten

De kosten worden op offertebasis berekend na een vrijblijvend intakegesprek.

Vooropleiding

Geen vooropleiding nodig. Deze training kan ook als verdieping van kennis en kunde worden ingezet.

Neuro Logic, de perfecte subtitel voor Human Weapon.

Het gaat dus om de juiste mindset die aansluit bij echte agressie en geweld en juist niet om welke techniek past bij welke aanval (vechtsport). Je handelt op basis van hoe je brein (van nature) is geprogrammeerd. Jij hebt alles in huis wat nodig is om jezelf te beschermen als het erop aankomt. Daar heb je geen zwarte band voor nodig. 

We focussen ons in de trainingen op:

  • Mindset
  • Angstmanagement
  • Lichaamstaal
  • Primaire reacties
  • Hoe het brein reageert op stress in relatie tot agressie en geweld
  • Bewustzijn
  • Scenariotraining
  • Mentale zelfverdediging

Een training voor iedereen, jong, oud, man, vrouw, om jezelf te verrijken (en niet te beperken).

Veel gestelde vragen
Ik heb al eens zelfverdediging/vechtsport gedaan, wat maakt dit dan anders?

Onze ervaring is dat er bij de meeste zelfverdedigingtrainingen en vechtsporten veelal alleen technieken worden getraind. Natuurlijk is dat leuk en gaaf, maar kan je het altijd gebruiken als er echt iets aan de hand is? Ook is er "op de mat" respect voor elkaar en tijdens een "echte escalatie" is respect voor elkaar ver te zoeken. 

Human Weapon trainingen zijn zoveel meer. Wat als je de kennis in huis hebt over hoe een aanvaller doet en denkt? Wat als jij je bewust wordt van je eigen handelen om jezelf dagelijks veiliger te maken? Wat doet houding en lichaamstaal met een aanvaller? Wat als je een mindset kan op bouwen die je klaar maakt voor een fysieke escalatie? Wat als je fysieke training aansluit bij hoe je van nature reageert op agressie en geweld? Tijdens de Human Weapon trainingen gaan we hiermee aan de slag. 

Hoe kan ik me opgeven voor een Human Weapon Seminar of Training?

Laat je gegevens bij ons achter dan houden we je op de hoogte van de eerst volgende Human Weapon Seminar of Training. Heb je vragen? Dan kan je natuurlijk ook contact met ons opnemen, we beantwoorden graag al je vragen.

Human Weapon voor kids

Een korte praktijktraining waarin verschillende onderwerpen aan bod kunnen komen: pesten op school of op straat, huiselijk geweld (dit ligt natuurlijk aan het soort training), uitgaan, omgang met vreemden etc.

Tijdens deze korte maar intensieve trainingen wordt er gekeken naar hoe je jezelf zo simpel en effectief mogelijk kunt verdedigen, vanuit het oogpunt van kinderen. Kort, krachtig, veilig en natuurlijk leuk!

Bureau Bewuste Veiligheid

Alles komt vanuit ons brein. Tijdens trainingen laten we mensen nadenken, schudden we even aan 'de boom' om deelnemers kritisch te laten zijn over hun eigen of andermans veiligheid.

We zijn je 'option facilitator'. We leren je een concept. Als je volgens een concept werkt dan zijn er talloze mogelijkheden. Werken volgens een concept geeft je ruimte in je hoofd, in je brein.