Trainingen voor iedereen

Het trainen van je Mindset: Jezelf verrijken

Mindset is een onderschatte kant van persoonlijke veiligheid, fysiek trainingen of zelfverdediging. Iedereen heeft een mindset. De situatie waar je je in bevindt kan veel invloed hebben op je mindset en andersom. Maar wat is je basis mindset? Wil je leren of stil blijven staan? Denk je bij voorbaat al dat je het niet kunt? Dat de tegenstander te sterk is? Dat je "met je mond vol tanden staat", dat je het niet vol gaat houden? Ben je bang dat bewegen niet lukt na een blessure? Maak je beslissingen op basis van het verleden (ja maar) of ga je nadenken over wat er allemaal kan gebeuren (stel dat)?

In onze module Mindset wordt veel aandacht besteed aan het feit dat de manier waarop je denkt invloed heeft op je dagelijkse leven en dus ook je handelen! Aan het einde van de dag ben jijzelf voor het grootste deel verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Als je niet de juiste mindset hebt, als je niet denkt in de opties die je WEL hebt dan is dat HET recept voor een minder goede uitkomst. 

Een lang verhaal kort: Mindset is de schakel tussen wel, niet of minder gewenst handelen. Een positieve, realistische mindset gebaseerd op feiten, cijfers, psychologie, fysiologie en kinesiologie geeft je een voorsprong in elke situatie. Wat het scenario ook is: voeding, zelfvertrouwen, afvallen, iemand moeten tegenhouden zodat je geen klap ontvangt, meer conditie, meer kracht, je grenzen aan moet geven omdat iemand te dichtbij staat of aan je zit, noem maar op.

Training Mindset: Jezelf Verrijken

Doelgroep

Werknemers/Bedrijven die werken aan een betere mindset.

Werkveld

Breed.

Locatie

Incompany of locatie Bureau Bewuste Veiligheid in Naaldwijk.

Aantal Personen

Maximaal 12 (of in overleg).

Duur

minimaal 1 hele dag, afhankelijk van de hulpvraag.

Acteur

Bij deze training kan een co-trainer / acteur worden ingezet.

Kosten

De kosten worden op offertebasis berekend na een vrijblijvend intakegesprek.

SKJ Accreditatie

Deze opleiding heeft geen SKJ accreditatie.

"Mindset is een manier van denken / naar jezelf kijken. Deze manier van denken is bepalend voor hoe je denkt over o.a. je kwaliteiten en hoe je reageert op situaties en gebeurtenissen in je dagelijks leven"

FEAR Management: Versla je angst

De mentale kant (je brein) van de strijd is zo groot en krachtig dat het letterlijk bepaalt wat de volgende zet is. Dan Millman schreef: “If you face just one opponent, and you doubt yourself, you’re out-numbered.” Dat zijn krachtige woorden.

De geest kan je bondgenoot zijn of je meest formidabele tegenstander. Je gedachten kunnen je motiveren of verlammen. Psychologische angst leidt tot twijfel en aarzeling, wat kan leiden tot angst en paniek. Wat als.... Gedachten als deze moeten worden geëlimineerd! De interne dialoog moet positief, assertief en motiverend zijn. Je innerlijke coach moet je aanmoedigen en je niet beperken! Je brein of mindset zou wel eens de meest geduchte tegenstander kunnen zijn. Als je brein of geest niet achter je staat dan ben je al verslagen voordat je uberhaupt begonnen bent!

Het begrijpen en managen van psycholgische angst is de sleutel tot bewustzijn, tot bewegen op het moment dat het er echt toe doet. Goede informatie over wat angst is, is onderzoeken wat angst met je doet en wat je kunt doen om (ondanks dat je angst hebt) toch in actie te komen. Dit is essentieel om over te gaan tot handelen! De geest visualiseert dingen zoals pijn, bloed en falen. Laat je dat toe of ga je aan de slag om toch te gaan bewegen of te handelen op dat ene moment in je leven dat dat zou moeten? De volgende keer dat je angst voelt: daag je angst uit. Vrees je angst niet. Het is een raadgever, maar het mag geen leidraad worden! We voelen het allemaal.

Mindset zit diep geworteld in al onze trainingen die we geven omdat we zelf ervaren hebben dat dat de sleutel is tot anders denken. Niet alleen als er een escalatie dreigt of daadwerkelijk is, maar ook in het dagelijks leven met de problemen die we tegenkomen of beslissingen die we maken. Een nieuwe baan, relaties, ingewikkelde keuzes, een andere levensstijl etc. 

Aan het eind van de dag ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, je handelen, jouw keuzes. Ken je angsten, daag ze uit en versla ze! Know Fear.