Herhalingen maken en dynamisch bewegen

Dynamisch Handboeien

De training Dynamisch Handboeien geeft een deelnemer de mogelijkheid om te trainen met handboeien. De focus van die training ligt, naast de basismanieren van handboeien, meer op het dynamische vlak. Hoe boei je onder stress. Wat als je niet kunt boeien, je boei is kapot of de tegenstander werkt niet mee. 

In deze 1-daagse training krijg je veel informatie mee over aanvaller gedrag, processen in het brein die zorgen dat je je geleerde basistechnieken niet "zomaar" kunt gebruiken, tactisch, verdedigend en primair handelen. Kijken naar wat juist wel kan. We bekijken beeldmateriaal, analyeren en gaan natuurlijk veel bewegen. 

Deze training is veilig en geeft de deelnemer vertrouwen in het gebruik van de handboei.

Training Dynamisch Handboeien

Doelgroep

Personen die met handboeien werken.

Werkveld

Elk werkveld met handboeigebruik.

Locatie

Incompany of locatie Bureau Bewuste Veiligheid in Naaldwijk.

Aantal Personen

Maximaal 12 (of in overleg).

Duur

minimaal 1 hele dag, afhankelijk van de hulpvraag.

Acteur

Bij deze training kan een co-trainer / acteur worden ingezet.

Kosten

De kosten worden op offertebasis berekend na een vrijblijvend intakegesprek.

Vooropleiding

Vaak vooropleiding binnen justitie- politie of BOA wereld. Deze training wordt vaak als verdieping van kennis en kunde aangevraagd.

Bureau Bewuste Veiligheid

Alles komt vanuit ons brein. Tijdens trainingen laten we mensen nadenken, schudden we even aan 'de boom' om deelnemers kritisch te laten zijn over hun eigen of andermans veiligheid. De keuze om een boei te gebruiken en dan te handelen heeft in de praktijk gevolgen. Gedrag kan veranderen, iemand kan niet meer meewerken, etc.

We zijn je 'option facilitator'. We leren je een concept. Als je volgens een concept werkt dan zijn er talloze mogelijkheden. Werken volgens een concept geeft je ruimte in je hoofd, in je brein, waardoor je kan handelen in een stressvolle situatie.