Check de facts!

Bescherming tegen wapens

Helaas horen we het vaak in de media: een escalatie met een wapen. Een mes, een stok of vuurwapen. Een nachtmerrie.
Deze training is heel realistisch met de nadruk op voorkomen, de-escaleren en lijfsbehoud. Geen flitsende technieken die je nooit op straat ziet, maar een helder en simpel concept wat in elke situatie toepasbaar is. Mensen die al eens een situatie met een mes of wapen meegemaakt hebben zeggen stuk voor stuk dat dit de meeste realistische training is die men ooit heeft gehad. Op straat zie je geen 'mesvechter' die flitsende technieken laat zien. Je ziet geen mooie ontwapeningen. Je ziet geen mes tegen mes. Belangrijk is (zoals met alle trainingen) dat we kijken naar de pratijk, de aanvaller. Wat doet deze en wat is het scenario.

Wij geven deze trainingen aan professionals, vechtsporters, particulieren, 1 op 1 of in groepen. Zelfverdediging in zijn puurste vorm gebaseerd op jarenlange research, op feiten, cijfers en menselijk gedrag onder stress. Een must voor je eigen veiligheid of van je naasten! Denk bijvoorbeeld aan medewerkers in het openbaar vervoer, de zorg, gevangenissen etc. Allemaal professionals die regelmatig met intimiderende en levensbedreigende situaties te maken hebben.

We geven je handvatten, opties, feiten en cijfers en de juiste mindset: geloof je wat iemand zegt dat je kunt doen of ga je zelf op onderzoek naar wat er echt gebeurt en wat het gedrag is van mensen in relatie tot agressie en geweld? We raden het laatste aan. Het gaat immers om jouw veiligheid!

Kennis is macht. Je krijgt veel informatie over hoe escalaties verlopen, wat er gebeurt in je lichaam, hoe je sneller kunt reageren, wat de invloed is van angst op de reactiesnelheid, hoe belangrijk je mindset is en nog veel meer. Een must voor iedereen, toegankelijk voor iedereen.

Training Bescherming tegen Wapens

Doelgroep

Bescherming tegen wapens (steek-, slag-, schietwapen etc.)

Werkveld

Risico beroepen.

Locatie

Incompany of locatie Bureau Bewuste Veiligheid in Naaldwijk.

Aantal Personen

Maximaal 12 (of in overleg).

Duur

Afhankelijk van de hulpvraag.

Acteur

Bij deze training kan een co-trainer / acteur worden ingezet.

Kosten

De kosten worden op offertebasis berekend na een vrijblijvend intakegesprek.

Vooropleiding

Geen vooropleiding nodig. Deze training kan ook als verdieping van kennis en kunde worden ingezet.